Πόκερ

Πόκερ

Το τυχερό παιχνίδι που την τελευταία πενταετία έχει κλέψει τις καρδίες όλων των παικτών είναι το πόκερ. Αποτελεί πλέον το πιο δημοφιλές τρόπο για να κερδίζει κάποιος χρήματα. Έχουν εκδοθεί αμέτρητα βιβλία  και υπάρχουν χιλιάδες περιοδικά που είναι αφιερωμένα αποκλειστικά σε αυτό το φημισμένο παιχνίδι με τράπουλα. Το φαινόμενο είναι παγκόσμιο και οι παραλλαγές που διαθέτει είναι γνωστές παντού . Για να είναι προσβάσιμο το παιχνίδι σε όλους τους παίκτες υπάρχουν τα online casino που το προσφέρουν .

Ιστορία του πόκερ

Η ιστορία του  poker έχει πολλά διαφορετικά αναγνώσματα καθώς οι ρίζες του δεν είναι επιβεβαιωμένες . Μία θεωρεία αναφέρει ότι το 900 μ.Χ. ο αυτοκράτορας της Κίνας δώρισε στην γυναίκα του ένα ντόμινο από κάρτες που έμοιαζε με το παιχνίδι. Αργότερα το ίδιο ντόμινο ανακαλύφτηκε από αρχαιολόγους στην Αίγυπτο με αναφορές ότι υπήρχαν τον 12 και 13 αιώνα χωρίς να βρούνε κάτι άλλο που να τα συνέδεε  . Άλλη μία θεωρία φέρνει ότι οι κάρτες Ταρώ ήταν η αφετερία της έμπνευσης του χαρτοπαίχνιου στην ανατολική Ευρώπη . Τέλος μία ακόμα θεωρεία δίνει την Γαλλία και παιχνίδι με την ονομασία Poque ( η γνωστή μας πόκα ) που παιζόταν κατά την διάρκεια του εμφυλίου πολέμου το 18ο αιώνα. Ένα όνομα έδωσε την αφορμή να περάσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και να φτάσει στην Αμερική. Ήταν ο Γκριν που σε ένα ταξίδι του το διέδωσε και φυσικά έγινε ανάρπαστο με το γνωστό του πλέον όνομα.

Κανόνες  Texas Hold’em Poker

Το Texas Hold’em Poker είναι ένα παιχνίδι τράπουλας που αν  κοιτάξουμε προσεκτικά τους κανόνες του θα μας φανεί παιχνιδάκι . Αρκεί να τονίσουμε αν έχετε εμπειρία από άλλα παιχνίδια τράπουλας όπως την πόκα τότε θα είναι ακόμα πιο εύκολο . Θεωρείται από όλους τους παίκτες ότι είναι παιχνίδι ικανοτήτων και οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται σε αυτό θα πρέπει να τις εκμεταλλεύεται ο παίκτης ανάλογα και να μετατρέπεται άμεσα σε νίκες. Η ψυχολογία αλλά και το διάβασμα του αντιπάλου είναι και αυτός ένας βασικός παράγοντας που οδηγεί σε συνεχόμενες νίκες . Το παιχνίδι ξεκινάει με μία τράπουλα και μέχρι 9 παίκτες στο τραπέζι. Ο κάθε παίκτης παίρνει από δύο κλειστά φύλλα και ξεκινάει άμεσα ο 1ος γύρος των πονταρισμάτων. Αμέσως μόλις όλοι οι παίκτες δηλώσουν τα πονταρίσματα τους ή ότι πάνε πάσο , ο ντήλερ ανοίγει 3 κοινά φύλλα, το flop , για όλους και ξεκινάει ο 2ος γύρος των πονταρισμάτων. Μόλις τελειώσει ο ντήλερ ανοίγει ένα ακόμη φύλλο , το turn, και ξεκινάει νέος γύρος πονταρισμάτων , ο 3ος στη σειρά. Για το τέλος ανοίγει το 5ο και τελευταίο φύλλο , το river, με τον τελευταίο γύρο πονταρισμάτων να είναι σε εξέλιξη. Αφού τελειώσει οι παίκτες ανοίγουν τα φύλλα τους και ο καλύτερος συνδυασμός παίρνει όλα τα χρήματα που βρίσκονται στο κέντρο του τραπεζιού, το γνωστό pot.

Παραλλαγές Ποκας

Στο διάσημο αυτό παιχνίδι τράπουλας υπάρχουν αρκετές παραλλαγές . Η πιο διάσημη είναι το  Texas Hold’em, και ακολουθεί το Omaha , το 5 –Stud, το 7- Stud αλλά και το πολύ δύσκολο H.O.R.S.E. . Θα πρέπει να τονίσουμε ότι σε όλα υπάρχει η παραλλαγή που εφαρμόζεται ως προς το μέγεθος των πονταρισμάτων. Υπάρχει το No-Limit όπου δεν υπάρχει κανένα όριο στα πονταρίσματα και το Pot-Limit που το μεγαλύτερο ποντάρισμα δεν πρέπει να ξεπερνάει το μέγεθος του Pot .

παίξτε στο και πάρτε

% bonus έως