Red Dog Poker

Red Dog Poker

Το Red dog είναι ένα παιχνίδι που παίχτηκε για πρώτη φορά στις Ηνωμένες πολιτείες στις αρχές του 19ου αιώνα. Ήταν ένα απλό σε μορφή παιχνίδι στο οποίο όμως μπορούσαν εύκολα να κλέψουν οι παίκτες γεγονός που αποθάρρυνε όλο και περισσότερους να ασχοληθούν μαζί του. Με τη νομιμοποίηση όμως του τζόγου στην Αμερική το 1931, το παιχνίδι ξαναβγήκε στο προσκήνιο με νέους κανόνες χάρη στους οποίους κατάφερε να στρέψει το ενδιαφέρον των παικτών επάνω του. Στις μέρες μας μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε πραγματικά και online καζίνο που να προσφέρουν Red dog poker, όμως αξίζει τον κόπο να το αναζητήσετε στο διαδίκτυο και να απολαύσετε μερικές συναρπαστικές παρτίδες με αληθινά ή εικονικά χρήματα. 

Γενικές αρχές και σκοπός του Red Dog Poker

Οι κανόνες στο Red dog poker είναι πολύ απλοί και εύκολο να τους ακολουθήσει ο οποιοσδήποτε παίκτης. Είναι ένα παιχνίδι που παίζεται σε τραπέζια όπως αυτά του Μπλάκτζακ ενώ δεν υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ παικτών αφού ακόμα και σε τραπέζια πολλαπλών θέσεων ο καθένας παίζει για τον εαυτό του. Στόχος είναι να ποντάρετε σωστά προβλέποντας πως η τρίτη κάρτα που θα μοιράσει ο ντίλερ θα είναι τέτοιας αξίας ώστε να βρίσκεται μεταξύ των δύο αρχικών σας φύλλων. Σας παρουσιάζουμε παρακάτω τα βασικά σημεία μίας παρτίδας Red dog poker.

Κανόνες Red Dog Poker – Πώς παίζεται το παιχνίδι

Οι παίκτες τοποθετούν το αρχικό τους ποντάρισμα προκειμένου να ξεκινήσει η παρτίδα. Στη συνέχεια μοιράζονται δύο ανοικτές κάρτες στον κάθε παίκτη και έρχεται η στιγμή που θα αποφασίσει ο παίκτης αν θα διπλασιάσει το αρχικό του ποντάρισμα ή θα πάει πάσο. Κατά το αρχικό μοίρασμα τα ενδεχόμενα είναι τρία. Οι δύο κάρτες να έχουν την ίδια αξία ( π.χ. δύο J ), οι κάρτες σας να είναι συνεχόμενες ( π.χ. 7-8 ) και τέλος δύο οποιεσδήποτε άλλες κάρτες (πχ 5 Q ). Το χρώμα των φύλλων δεν παίζει καμία σημασία στο Red dog poker. Στην πρώτη περίπτωση μοιράζεται από τον ντίλερ μία τρίτη κάρτα όπου να είναι ίδιας αξίας με τις προηγούμενες ο παίκτης πληρώνεται 11:1 το αρχικό του στοίχημα, ενώ αν είναι διαφορετική τότε υπάρχει ισοπαλία και το ποντάρισμα επιστρέφεται.

Στη δεύτερη περίπτωση όπου οι κάρτες είναι διαδοχικές υπάρχει εξ αρχής ισοπαλία και χωρίς να μοιραστεί κάποιο φύλλο επιστρέφεται το ποντάρισμα. Στην περίπτωση δύο διαφορετικών φύλλων ο παίκτης καλείται να αποφασίσει αν θα διπλασιάσει το ποντάρισμά του για να λάβει την έξτρα κάρτα. Μεγάλη σημασία για την απόφαση παίζει το spread κάθε φύλλου, δηλαδή ο αριθμός των φύλλων που χωρίζει τις αρχικές σας κάρτες. Δηλαδή αν έχετε αρχικά 5 και Q, το spread είναι 6 (6,7,8,9,10,J). Όσο μεγαλύτερο είναι το spread τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να κερδίσει ο παίκτης αλλά μικρότερο το ποσοστό αποπληρωμής. Έχοντας επιλέξει να διπλασιάσετε το αρχικό σας ποντάρισμα, μοιράζεται το τρίτο φύλλο για να δείτε αν έχετε κερδίσει ή όχι.

Στρατηγικές και συστήματα στο Red Dog Poker

Το Red dog poker είναι ένα παιχνίδι που δεν απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες και εμπειρία. Η πιο καλή στρατηγική που μπορείτε να ακολουθήσετε είναι να διπλασιάζετε το ποντάρισμά σας μόνο σε spread μεγαλύτερα του έξι ακόμα και αν η αποπληρωμή δεν είναι τόσο μεγάλη. Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας αλλά διαχειριστείτε τα χρήματά σας με τέτοιο τρόπο ώστε να μείνετε στο παιχνίδι όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα.