Ραμί

Ραμί

Πολλά παιχνίδια, όπως το κινέζικο Mahjong, μπορούν αν χαρακτηριστούν ως πρόδρομοι του Ραμί. Όμως η απαρχή του παιχνιδιού έχει τοποθετηθεί κάπου στις αρχές του 1900 στην Αμερικάνικη ήπειρο. Από εκεί μεταφέρθηκε σε πολλές χώρες κερδίζοντας σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα πάρα πολλούς φίλους που δεν έχαναν την ευκαιρία να συγκεντρώνονται και να παίζουν το αγαπημένο τους παιχνίδι. Το Ραμί αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα παιχνίδια παγκοσμίως. Θα προσπαθήσουμε παρακάτω να αναφερθούμε στις παραλλαγές που συναντάμε στα περισσότερα μέρη της γης αλλά και σε παραλλαγές που συναντάμε στην Ελλάδα.

Παραλλαγές και παιχνίδια Ραμί

Το Τζιν Ραμί και το Ραμί 500 είναι δύο παραλλαγές με μεγάλη δημοτικότητα. Αποτελούν τις βασικές παραλλαγές που παίζονται στο διαδίκτυο κερδίζοντας ολοένα και περισσότερους φίλους. Μια επίσης δημοφιλής παραλλαγή του Ραμί που συναντάμε στο διαδίκτυο είναι το Οκλαχόμα Ραμί, το όνομα της οποίας δηλώνει σαφέστατα και τον τόπο προέλευσής της. Από εκεί και πέρα ενδιαφέρον παρουσιάζουν παραλλαγές όπως το Conquian και φυσικά το κινέζικο παιχνίδι Mahjong. Το Ραμί θα το συναντήσετε σε πάρα πολλές παραλλαγές όμως σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα παιχνίδι με χαρακτηριστικά στοιχεία την πρόσληψη και αποβολή καρτών από το χέρι σας με τελικό σκοπό να ταιριάξετε ή να ξεφορτωθείτε όλα τα φύλλα από πάνω σας.

Ελληνικά παιχνίδια του ραμί

Στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετές παραλλαγές του Ραμί, με πολλά κοινά σημεία, όπως ο Θανάσης, το Κουν Καν, η Μπιρίμπα και το Πινάκλ. Σε όλες αυτές τις παραλλαγές βασικός κανόνας είναι η λήψη καρτών από την στοίβα των φύλλων που δεν μοιράζονται στους παίκτες και η προσπάθεια να ξεφορτωθείτε πρώτοι όλα τα φύλλα από το χέρι σας. Διαφορές υπάρχουν στον τρόπο που διεξάγεται κάθε παρτίδα και είναι αυτό που δίνει ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Στρατηγικές και συστήματα ραμί

Το Ραμί σε όλες του τις παραλλαγές είναι ένα τεχνικό παιχνίδι που απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες και κυρίως μεγάλη εμπειρία που αποκτάται από τη συμμετοχή σε πολλές παρτίδες. Συνεπώς μπορούμε να κάνουμε λόγο για την εφαρμογή μίας στρατηγικής που θα πρέπει από κάθε παίκτη και θα εξαρτάται από τα φύλλα που του μοιράζονται κάθε φορά. Βασική στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθείτε είναι να δίνετε μεγάλη σημασία στα φύλλα που περνάνε και να θυμάστε κυρίως ποια από αυτά ταιριάζουν στους αντιπάλους σας. Πρέπει να αποφεύγετε να απορρίπτετε φύλλα που ίσως να βοηθούν τους αντιπάλους σας και να αποφεύγετε να δίνετε πληροφορίες για τα φύλλα που κρατάτε στο χέρι σας. Η συνεχής εξάσκηση θα σας προετοιμάσει καλύτερα στον τρόπο που θα διαχειρίζεστε τα φύλλα σας και τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίζετε κάθε παρτίδα ξεχωριστά.