Caribbean Stud Poker

Caribbean Stud Poker

Το Caribbean stud poker είναι μία παραλλαγή του παιχνιδιού που χαρακτηρίζεται από τους απλούς κανόνες του και την ευκολία με την οποία μπορεί ο κάθε παίκτης να τους ακολουθήσει. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το όνομά του, το Caribbean stud poker παίχτηκε για πρώτη φορά σε πλοία που έκαναν κρουαζιέρες σε νησιά της καραϊβικής ή ακόμα και σε καζίνο της Αρούμπα. Το παιχνίδι σύμφωνα με ιστορικούς μεταφέρεται στην Αμερική μέσω Γάλλων στρατιωτών και διαδίδεται ταχύτατα από άκρη σε άκρη στις Ηνωμένες πολιτείες.

Κανόνες Caribbean Stud Poker – Πώς παίζεται το παιχνίδι online

Θα σας παρουσιάσουμε τον τρόπο που διεξάγεται μία παρτίδα Caribbean stud poker για να μπορέσετε να καταλάβετε γιατί μπορούν όλοι να παίξουν τη συγκεκριμένη παραλλαγή. Πριν μοιραστούν τα φύλλα στους παίκτες, πρέπει έκαστος να τοποθετήσει το ante στην αντίστοιχη θέση του τραπεζιού. Σε κάθε παίκτη θα μοιραστούν πέντε κλειστά φύλλα και τα οποία δε θα πρέπει να αποκαλύψει μέχρι το τέλος της παρτίδας. Συνομιλίες με συμπαίκτες στο τραπέζι για τα φύλλα ή σχόλια που αποκαλύπτουν το είδος των φύλλων κάθε παίκτη απαγορεύονται αυστηρά. Πρέπει να τονίσουμε πως οι παίκτες παίζουν ενάντια στη μπάνκα και όχι μεταξύ τους, γεγονός που αφαιρεί το πλεονέκτημα της μπλόφας από πιο έμπειρους και με περισσότερα χρήματα παίκτες. Οι παίκτες, πριν ξεκινήσει το μοίρασμα, έχουν το δικαίωμα να βάλουν ένα ποντάρισμα στη θέση μπόνους και να διεκδικήσουν κομμάτι ή ολόκληρο το προοδευτικό τζάκποτ που παίζετε στα τραπέζια Caribbean stud poker. Το ποντάρισμα αυτό είναι σταθερής αξίας και πρέπει ο παίκτης να φροντίσει ώστε να τοποθετείται κάθε φορά πριν ξεκινήσει το μοίρασμα. Αφού ο ντίλερ αποφασίσει ότι ολοκληρώθηκαν τα πονταρίσματα σε ante και μπόνους, μοιράζονται τα 5 κλειστά φύλλα σε κάθε παίκτη ενώ μπροστά στο ντίλερ υπάρχουν πάλι 5 φύλλα ένα εκ των οποίων ανοικτό. Για να συνεχίσει ο παίκτης στην παρτίδα πρέπει να τοποθετήσει ένα ακόμα ποντάρισμα διπλάσιας αξίας από το αρχικό του στην προβλεπόμενη θέση. Κάθε παίκτης αποφασίζει αν θα ακολουθήσει το φύλλο του πάντα με βάση τη δυναμική του χεριού του και το ανοικτό φύλλο του ντίλερ. Όσοι τοποθετήσουν το τελευταίο ποντάρισμα περιμένουν να ανοίξει ο ντίλερ τα φύλλα του για να δουν αν έχουν κερδίσει ή όχι.

Πώς πληρώνονται οι παίκτες στο Caribbean Stud Poker

Τι συμβαίνει όμως κατά το άνοιγμα των φύλλων του ντίλερ και πως πληρώνονται οι παίκτες; Για να πληρωθείτε σύμφωνα με την αξία του χεριού σας, ο ντίλερ θα πρέπει να έχει στα χαρτιά του τουλάχιστον AK. Αυτό είναι το μικρότερης αξίας ζεύγος που πληρώνει τον παίκτη. Αν  ντίλερ δεν έχει κανένα συνδυασμό στο χέρι του ο παίκτης πληρώνεται 1:1 το ante. Αν ο ντίλερ έχει τουλάχιστον ένα ζεύγος τότε τα φύλλα τους συγκρίνονται με νικητή αυτόν με το καλύτερο χέρι. Η πληρωμές φαίνονται στον πίνακα κάθε τραπεζιού για να ξέρει ο παίκτης το ποσό που του αντιστοιχεί. Όσον αφορά τις μάρκες μπόνους και το προοδευτικό τζάκποτ, υπάρχουν σαφείς οδηγίες για κάθε τραπέζι που οφείλετε να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε να παίζετε.