Λόττο

Λόττο

Στην Ελλάδα το Λόττο παρουσιάζεται από τον ΟΠΑΠ το Δεκέμβριο του 1990 και αναμορφώνεται λίγα χρόνια αργότερα, το 1997, προσθέτοντας μία ακόμα κατηγορία νικητών στις ήδη υπάρχουσες. Το 2009 πραγματοποιούνται αλλαγές που αφορούν τον σχεδιασμό των δελτίων Λόττο και προστίθεται η κατηγορία νικητών 5+1. Στον παίκτη δίνονται πλέον περισσότερες επιλογές πονταρισμάτων και ορίζονται προκαθορισμένα κέρδη για τις κατηγορίες 5+1, 5,4 και 3. Το Λόττο παραμένει ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια των παικτών όμως η δημοτικότητά του γνωρίζει φθίνουσα πορεία λόγω κυρίως της δημιουργίας τυχερών παιχνιδιών online.

Πως παίζεται το Λόττο

Το Λόττο αποτελεί ένα αριθμολαχείο στο οποίο η θεά τύχη παίζει τον σημαντικότερο ρόλο. Το δελτίο αποτελείται από ένα πεδίο στο οποίο υπάρχουν αριθμοί από το 1 μέχρι και το 49, από τους οποίους ο παίκτης καλείται να προβλέψει τους έξι που θα κληρωθούν. Από τους εναπομείναντες αριθμούς της κλήρωσης προκύπτει και ένας ακόμα αριθμός ο οποίος κρίνει τον τυχερό της κατηγορίας 5+1. Μεγάλος κερδισμένος του Λόττο είναι αυτός που θα καταφέρει να προβλέψει και τους 6 αριθμούς της πρώτης κλήρωσης. Όμως και οι παίκτες που θα προβλέψουν σωστά 5+1, 5, 5 ή 3 αριθμούς κερδίζουν ποσά που θα προκύψουν μετά το τέλος της διαλογής των δελτίων. Ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει κάποιο από τα τυποποιημένα συστήματα που παρέχει ο ΟΠΑΠ, αυξάνοντας τις πιθανότητές του να μαντέψει την τυχερή εξάδα. Σε περίπτωση που δεν αναδειχθεί νικητής στην πρώτη κύρια κατηγορία, το ποσό μεταφέρεται στην επόμενη κλήρωση δημιουργώντας ένα τζάκποτ και κεντρίζοντας το ενδιαφέρον του κοινού. Οι κληρώσεις διεξάγονται κάθε Τετάρτη και Σάββατο στις 21.00 και μεταδίδονται από την ΕΤ1. Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται τέλος στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΠΑΠ για να μπορεί να τα αναζητήσει ο καθένας.

Που μπορεί κάποιος να παίξει Λόττο online

Το Λόττο είναι ένα παιχνίδι που διεξάγεται στην Ελλάδα από τον ΟΠΑΠ και η κατάθεση δελτίων μπορεί να γίνει στα επίσημα πρακτορεία του οργανισμού. Όμως κάποιος μπορεί να παίξει Online Λόττο, που στην ουσία δεν διαφέρει από το παιχνίδι του ΟΠΑΠ απλά είναι λοταρίες που διεξάγονται σε διαφορετικές χώρες. Online Λόττο μπορεί κάποιος να παίξει στο Ladbrokes, όπου και θα βρει ποικιλία παραλλαγών που θα καλύπτουν και τους πιο απαιτητικούς παίκτες.