Προπό

Προπό

Το Προπό αποτελεί το πρώτο παιχνίδι που παίχτηκε στον ΟΠΑΠ και από την αρχή κέρδισε χιλιάδες πιστούς φίλους. Το 1959 διεξήχθη ο πρώτος διαγωνισμός του Προπό, ο οποίος περιελάμβανε 12 αγώνες και έμελε να γίνει ένα παιχνίδι που συνδύαζε τύχη και προβλέψεις ενώ πολύ σύντομα θα άλλαζε προς το καλύτερο τη ζωή πολλών παικτών. Το Μάρτιο του 1965 οι αγώνες στο δελτίο γίνονται 13 και ποσοστό από τα κέρδη μοιράζονται σε δύο μόνο κατηγορίες. Το 1995 αποτελεί σταθμό για την ιστορία του Προπό αφού δημιουργούνται τα πρώτα μηχανογραφημένα δελτία που θα λύσουν τα χέρια σε πράκτορες και παίκτες και θα απλουστεύσουν την διεξαγωγή του παιχνιδιού και τη σωστή έκδοση των αποτελεσμάτων.

Πως παίζεται το Προπό

Το Προπό είναι ένα παιχνίδι προβλέψεων στο οποίο ο παίκτης καλείται να βρει το αποτέλεσμα συγκεκριμένων αναμετρήσεων (14 ή 7 ) ανάλογα με τον τύπο του δελτίου που συμπληρώνει. Ο παίκτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στη νίκη του γηπεδούχου ( 1 ), την νίκη του φιλοξενούμενου (2) ή την ισοπαλία ( Χ). Στο Προπό μπορείτε να κάνετε χρήση τυποποιημένων συστημάτων, τα οποία μπορεί να κοστίζουν ακριβότερα όμως σας δίνουν το δικαίωμα να επιλέξετε παραπάνω από ένα σημεία σε αναμετρήσεις της επιλογής σας.

Οι διαγωνισμοί του Προπό είναι τρείς κάθε βδομάδα και πιο συγκεκριμένα κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή. Η συμπλήρωση των δελτίων μπορεί να γίνει μέχρι και μισή ώρα πριν την έναρξη του πρώτου χρονικά αγώνα του δελτίου. Στην πίσω μεριά του δελτίου αναφέρονται αναλυτικότερα και οι υπόλοιπες κατηγορίες σωστών προβλέψεων που ενδέχεται να κερδίζουν χρηματικά ποσά.

Η συνεχής ανάπτυξη του παιχνιδιού φέρνει μία ακόμα καινοτομία, το Σούπερ 13. Το 1997 προστίθεται μία ακόμα αναμέτρηση στο δελτίο του Προπό, που αποτελούσε το Σουπερ 13άρι και μοίραζε στους μεγάλους τυχερούς ακόμα περισσότερα χρήματα. Το 2006 καταργείται το Σούπερ 13 και δημιουργούνται  το Προπό 14 και το Προπό 7, δύο νέες κατηγορίες που είχαν σκοπό να τονώσουν το ενδιαφέρον των παικτών που είχε χαθεί τα τελευταία χρόνια κυρίως λόγω του online στοιχήματος.

Που μπορεί κάποιος να παίξει Προπό

Προπό μπορεί να παίξει κάποιος μόνο στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ. Δεν προσφέρεται online Προπό μέχρι σήμερα και τα αποκλειστικά δικαιώματα διεξαγωγής του παιχνιδιού στην Ελλάδα ανήκουν στον ΟΠΑΠ. Αν βέβαια κάποιος θέλει να στοιχηματίσει σε ορισμένες αθλητικές αναμετρήσεις στο ίντερνετ, μπορεί να επιλέξει κάποια από τις πάρα πολλές διαδικτυακές εταιρίες στοιχηματισμού, απολαμβάνοντας το παιχνίδι που σε τίποτα δεν θα διαφέρει από το Προπό. Επιπλέον στο διαδίκτυο οι εταιρίες προσφέρουν καλύτερες αποδόσεις ανά αγώνα και ασφαλώς μεγάλα μπόνους για όλους τους παίκτες.