Τζόκερ

Τζόκερ

Το Τζόκερ αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια του ΟΠΑΠ, προσελκύοντας χιλιάδες παίκτες να συμμετάσχουν στις κληρώσεις του. Το Τζόκερ ξεκίνησε να παίζεται στα ελληνικά πρακτορεία στις 16 Νοεμβρίου του 1997 χαρίζοντας στους τυχερούς μεγάλα κέρδη από την αρχή. Σε μία προσπάθεια τόνωσης του ενδιαφέροντος για το παιχνίδι, επιχειρείται το 2009 μία γενικότερη ανασχεδίαση τόσο του ίδιου του δελτίου όσο και των επιλογών του παίκτη κατά τη συμπλήρωσή του. Τα μεγάλα κέρδη που προσφέρει το παιχνίδι κυρίως στις πρώτες κατηγορίες επιτυχιών και τα τζάκποτ που προκύπτουν ανά περιόδους, έχουν εκτοξεύσει τη δημοτικότητα του Τζόκερ και το έχουν τοποθετήσει ψηλά στις προτιμήσεις των παικτών.

Πως παίζεται το Τζόκερ

Το Τζόκερ είναι ένα παιχνίδι τύχης με κλήρωση αριθμών σε δύο συγκεκριμένα πεδία. Στο πρώτο πεδίο υπάρχουν 45 αριθμοί ( από το 1 έως το 45 ) στους οποίους απαιτείται η πρόβλεψη 5 εξ αυτών, ενώ στο δεύτερο πεδίο που αποτελεί και τον αριθμό Τζόκερ υπάρχουν 20 αριθμοί ( από το 1 έως το 20 ) και κληρώνεται μόνο ένας. Παίζοντας ένα απλό δελτίο Τζόκερ επιλέγετε 5 αριθμούς από το πρώτο πεδίο και 1 αριθμό από το δεύτερο πεδίο προσπαθώντας να προβλέψετε τους τυχερούς αριθμούς της κλήρωσης που θα ακολουθήσει.

Σε περίπτωση που επιλέξετε να συμπληρώσετε ένα δελτίο χρησιμοποιώντας ένα από τα τυποποιημένα συστήματα του ΟΠΑΠ, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε περισσότερα νούμερα σε κάθε πεδίο αυξάνοντας τις πιθανότητες να προβλέψετε σωστά αλλά παράλληλα αυξάνεται και το κόστος του δελτίου. Στο Τζόκερ υπάρχουν περισσότερες από μία κατηγορίες νικητών ανάλογα με τον αριθμό των προβλέψεων που θα κάνετε ανά δελτίο. Οπότε ακόμα και αυτός που θα προβλέψει 1 αριθμό από το πρώτο πεδίο και τον αριθμό Τζόκερ θα κερδίσει ένα μικρό ποσό ως ανταμοιβή για την επιτυχία του. Στη πίσω μεριά του δελτίου Τζόκερ υπάρχει αναλυτικός πίνακας με τους νικητήριους συνδυασμούς.

Αν σε κάποια κλήρωση δεν βρεθεί παίκτης που να έχει προβλέψει σωστά  όλους τους αριθμούς που θα προκύψουν, τότε υπάρχει τζάκποτ και το συνολικό ποσό της πρώτης κατηγορίας μεταφέρεται στην επόμενη κλήρωση αυξάνοντας το ποσό που μπορεί να κερδίσει ο επόμενος τυχερός. Όπως είναι φυσικό όσο περισσότερα συνεχόμενα τζάκποτ συμβαίνουν τόσο μαζικότερη γίνεται η συμμετοχή των παικτών που διεκδικούν το μεγάλο έπαθλο. Αξίζει να σημειωθεί πως η αξία για κάθε στήλη του παιχνιδιού ανέρχεται στα  0,5€ και οι κληρώσεις είναι προγραμματισμένες δύο φορές την εβδομάδα, Πέμπτη και Κυριακή στις 21.00. Οι κληρώσεις μεταδίδονται απευθείας από κρατικό κανάλι ενώ τα αποτελέσματα αυτών υπάρχουν αναρτημένα  στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΠΑΠ.

Που μπορεί κάποιος να παίξει Τζόκερ online

Το Τζόκερ παίζεται αποκλειστικά στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ και δεν μπορεί κάποιος να παίξει το συγκεκριμένο παιχνίδι στο ίντερνετ. Αν όμως ένας παίκτης επιθυμεί να παίξει στο διαδίκτυο θα πρέπει να επιλέξει κάποια ιστοσελίδα  που να παρέχεται Λόττο ή Κίνο, που είναι παιχνίδια κληρώσεων σχεδόν όμοια με το Τζόκερ. Τυχερά παιχνίδια κληρώσεων όπως Λόττο και Κίνο μπορείτε να βρείτε στο Ladbrokes και μάλιστα σε μεγάλη ποικιλία.